4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:55
No menu items!

Comisia Europeană, premiată cu “Premiul Nobel pentru Austeritate”

spot_img

Comisia Europeana

“Premiul Nobel pentru Austeritate” a fost acordat la Bruxelles, Comisiei Europene de către reprezentanţi ai sindicatelor europene, cu ocazia manifestărilor sindicale împotriva politicilor de reducere a cheltuielilor care se desfăsoară miercuri în mai multe state europene.

‘Trebuie schimbată politica: austeritatea nu merge. Este nevoie de o politică pentru o creştere sustenabilă şi pentru crearea de locuri de muncă. Suntem solidari cu statele din Sud care suferă atât de puternic’, a precizat secretarul general al Confederaţiei Europene a Sindicatelor (CES), Bernadette Ségol,adăugând că “este prea uşor să ataci salariile şi protecţia socială. (…) S-au găsit bani pentru bănci, de ce nu şi pentru locuri de muncă?”

Falsul Premiu Nobel a fost înmânat comisarului pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune Laszlo Andor.

Sindicatele belgiene şi europene au adunat mii de manifestanţi în apropierea Comisiei pentru a asculta discursurile sindicale după ce au defilat în faţa ambasadelor Spaniei, Greciei, Portugaliei şi Germaniei.

Reprezentanții sindicatelor belgiene se tem ca guvernul lui Elio Di Rupo să nu impună noi măsuri de austeritate în bugetul ce urmează a fi elaborat. În acest sens, au fost demarate o serie de proteste care au adunat câteva mii de persoane în mai multe oraşe din Valonia.