3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 15:44
No menu items!

Comisia Europeană nu va face plăți pentru programele POSDRU

spot_img

Comisia Europeană nu va face plăți pentru programele POSDRU

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la debutul ultimei ședințe de guvern din acest an, că rambursările pentru unele programe din fonduri europene nu vor fi plătite de Comisia Europeană anul acesta, aşa cum a fost estimat în mod “hiper-optimist”.

El i-a cerut ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să plece la Bruxelles imediat după 1 ianuarie, pentru a discuta problema cu oficialii europeni.

“Domnul ministru Teodorovici, după 1 (ianuarie – n.r.) mergeţi imediat la Bruxelles să discutaţi cu comisarul Hahn şi cu comisarul Andor, să discutaţi direct ceea ce avem de făcut de la începutul anului”, i-a spus Ponta lui Teodorivici.

În şedinţa de săptămâna trecută, premierul l-a întrebat pe ministrul Fondurilor Europene dacă România va primi la sfârşitul acestui an o parte din fonduri de la Comisia Europeană (CE) pentru programul privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), iar acesta a arătat că se discută cu oficialii CE pentru a vedea “dacă este posibil, până la final de an, să intre anumite fonduri”. Ministrul a adăugat că pentru Programul Operaţional Regional (POR) au intrat deja fonduri la buget.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat vineri, în timpul audierii din comisiile de specialitate ale Parlamentului, că Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost parţial deblocat, un nou audit fiind însă aşteptat la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

R.D.