9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:57
No menu items!

Comisia Europeană a aprobat achiziția GTS Central Europe de către Deutsche Telekom

spot_img

deutsche-telekom

Comisia Europeană a dat undă verde achiziției companiei GTS Central Europe, cu sediul în Luxemburg, de către gigantul german Deutsche Telekom, din punctul de vedere al politicilor de concurență.

”Comisia a concluzionat că tranzacția nu va ridica probleme de concurență, pentru că entitatea nou creată va continua să aibă parte de o concurență puternică după fuziune, iar clienții vor avea furnizori alternativi în toate piețele implicate”, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Executivul UE a examinat efectele tranzacției în România, Ungaria, Cehia și Polonia, unde cele două companii activau pe același palier sau cu legături pe verticală.

În cazul României, activitățile se suprapun pe segmentul de rețele de telecomunicații, însă prezența pe piață a altor firme puternice – Orange și Vodafone – va asigura un mediu concurențial corect.

Grupul german Deutsche Telekom a anunțat anul trecut achiziția GTS Central Europe, pentru 546 milioane de euro, de la un grup de fonduri de investiții.

Deutsche Telekom este prezent în România prin OTE, care deține pachetul majoritar de acțiuni la Romtelecom, operatorul mobil Cosmote și la rețeaua de magazine Germanos.

Tranzacția implică filialele din Cehia, Ungaria, Polonia și România. Firma din Slovacia va rămâne în proprietatea fondurilor de investiții.

Vlad Bârleanu