8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 8:34
No menu items!

Comisia „Nana” a fost înființată

spot_img

Parlament-plen

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a reușit în această seară, după aproape două ore de scandal, să voteze înființarea Comisiei de anchetă „Nana” care va verifica legalitatea tranzacțiilor cu terenuri din zona Călărași, terenuri care au ajuns, prin cumpărare, în proprietatea Ioanei Băsescu, fiica cea mare a președintelui României.

Parlamentarii PDL s-au retras de la lucrări și au reclamat lipsa cvorumului de ședință și de vot astfel că, în ciuda faptului că USL deține în Parlament o majoritate istorică de 70 la sută, nu s-au putut continua lucrările. Liderii USL au fost nevoiți să suspende timp de mai bine de o oră și jumătate ședința ca să își cheme în sală parlamentrii care plecaseră la cafea sau acasă. După ce cvorumul a fost restabilit, plenul reunit a votat înființarea Comisiei de anchetă cu 341 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. La propunerea lui Victor Ponta, comisia va fi condusă de către deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

Cel mai probabil prima ședință a comisiei nou înființate va avea loc săptămâna viitoare și va fi dedicată adoptării unui regulament de ordine interioară. După adoptarea regulamentului se va intra efectiv în lucru cu audieri, studieri de acte și, eventual, deplasări în teren. Termenul de finalizare a raportului este de 60 de zile.

Veronica Nane