19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:47
No menu items!

Comisarul şef de poliţie Laurenţiu Costache, admis pentru ocuparea funcţiei de director al Gărzii de Coastă

spot_img

Comisarul şef de poliţie Laurenţiu Costache, admis pentru ocuparea funcţiei de director al Gărzii de Coastă

Comisarul şef de poliţie Laurenţiu Costache a fost declarat admis pentru pentru ocuparea funcţiei de director al Gărzii de Coastă, ca urmare a unui concurs desfăşurat luni la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„Ofiţerii participanţi, recrutaţi din sursă internă, au susţinut în faţa comisiei de concurs o probă de selecţie, constând într-un interviu structurat pe subiecte profesionale. În urma concursului a fost declarat admis comisar şef de poliţie Costache Laurenţiu, care până în prezent a fost împuternicit în funcţia de director al Gărzii de Coastă”, precizează un comunicat de presă al IGPF.

Noul director este absolvent al Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân” Constanţa, Academiei de Înalte Studii Militare Bucureşti şi al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Spiru Haret” Constanţa, precum şi al mai multor cursuri postuniversitare cu diverse specializări, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

„Comisarul şef de poliţie Laurenţiu Costache are o vastă experienţă profesională în domeniul controlului şi supravegherii trecerii frontierei, fiind în structurile Poliţiei de Frontieră de 24 ani, perioadă în care a ocupat atât funcţii de execuţie, cât şi de conducere”, subliniază instituţia.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare vor fi întreprinse demersurile legale pentru numirea în funcţie a ofiţerului.

A.V.