15.1 C
București
duminică, 26 martie 2023 - 1:13
No menu items!

Comisari ai Gărzii Financiare, arestaţi pentru luare de mită

spot_img

Doi comisari ai Gărzii Financiare au fost reţinuţi marţi de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce au primit de la administratorul unei firme 34.000 lei pentru a-i da o amendă mai mică. Astăzi, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea lor pentru 29 de zile.

Potrivit DNA, Niculae Rizea şi Dumitru Pîrvan, comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Bucureşti, au pretins, în perioada 25-30 octombrie, suma de 37.000 lei şi au primit suma de 34.000 lei ca mită, de la un administrator de societate comercială, pentru ca în schimb, să nu sesizeze organele de urmărire penală cu privire la infracţiunile constatate la un control financiar făcut la societatea celui în cauză, să aplice amenzi contravenţionale cât mai blânde şi să-i comunice denunţătorului identitatea persoanei care a sesizat abaterile societăţii controlate.

Cei doi comisari au fost prinşi în flagrant marţi, când au primit de la denunţător suma de 34.000 lei. Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, iar miercuri Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.