28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:16
No menu items!

Comercializarea produselor cosmetice testate pe animale, interzisă în UE

spot_img

 Comercializarea produselor cosmetice testate pe animale, interzisă în UE

Comisia Europeană a anunțat că produsele cosmetice testate pe animale nu mai pot fi comercializate în UE începând de luni, 11 martie 2013.

“Faptul că astăzi intră în vigoare interdicţia totală legată de comercializare reprezintă un semnal important cu privire la importanţa pe care Europa o acordă bunăstării animalelor. Comisia se angajează să sprijine în continuare dezvoltarea de metode alternative şi să încurajeze ţările terţe să adopte şi ele abordarea europeană. Acest lucru reprezintă un prilej important pentru Europa de a da un exemplu de inovare responsabilă în domeniul produselor cosmetice fără a face compromisuri cu privire la siguranţa consumatorilor”, a afirmat Tonio Borg, comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor.

Testarea pe animale în Uniune este interzisă încă din 2004 pentru produsele cosmetice şi din 2009 pentru ingredientele produselor cosmetice (“interdicţia privind testarea”). Începând din martie 2009, este, de asemenea, interzisă comercializarea în Uniune a produselor cosmetice care conţin ingrediente care au fost testate pe animale (“interdicţia de comercializare”).

C.I.