21.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 1:05
No menu items!

Comerțul cu amănuntul a crescut semnificativ în primele două luni

spot_img

pateuri

Cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a crescut, în primele două luni ale anului, cu 6,3% față de perioada similară a anului trecut, mai ales ca urmare a creșterii vânzărilor de produse nealimentare cu aproape 11%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

În luna februarie, comerțul cu amănuntul a crescut cu 7,5% față de aceeași lună a anului trecut și cu 1,3% față de luna ianuarie.

”Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -28 februarie 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, a înregistrat o creştere cu 6,3%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+10,9%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,2%)”, se arată într-un comunicat de presă al INS.

Față de prima lună a acestui an, vânzările de carburanți au scăzut însă ușor, cu 0,8% și au crescut cu 3,8% față de luna februarie a anului trecut.

C.C.