3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:52
No menu items!

Comandatul bătăuş, cercetat penal pentru bătaia dată fetei de 14 ani

spot_img

politist_bataie

Noul Cod de Procedură Penală a creat o situaţie aproape aberantă în sistemul judiciar din România. Conform noii proceduri, Parchetul Judecătoriei Piatra Neamţ este unitatea care ar trebui să îl cerceteze pe comisarul-şef Cezar Filip pentru lovirea unei fete de 14 ani chiar în sediul poliţiei.  Cu alte cuvinte, principalul colaborator al poliţiei conduse până joi de comisarul şef Cezar Filip, Parchetul Judecătoriei Neamț ar trebui să decidă dacă îl trimite sau nu în judecată pe comisarul bătăuș pentru loviri. Ministerul Public a decis însă să mute dosarul de la PJ Neamț, unitatea de parchet cea mai mică în grad, la următoarea instiuție abilitată.

Astăzi, 20 martie 2014, cauza a fost preluată spre soluţionare de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, având în vedere calitatea persoanelor faţă de care urmează a fi efectuate cercetări.
Sursa: Comunicat PÎCCJ
A doua aberaţie a noii proceduri se referă la înregistrarea dosarului cu privire la fapte, când imaginile arată clar cine sunt cei implicaţi în incident. Procurorii ar urma să lămurească “împrejurările în care s-a produs incidentul petrecut în sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, în ziua de 8 martie a.c., când un ofiţer de poliţie a aplicat mai multe lovituri unei minore.”, după cum susţine Parchetul General.
M.C.