13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 12:05

Comandantul Jandarmeriei București, Eugen Meran, sancționat de șefi, decorat de Traian Băsescu

spot_img

Implicat în scandalul legat de protestele din Piața Universității și atenționat de conducerea Jandarmeriei Române pentru gestionarea defectuoasă a paradei de 1 Decembrie, șeful Jandarmeriei Capitalei, generalul Eugen Meran, a fost „sancționat” de președintele României cu o distincție.

Astfel, Traian Băsescu a semnat, pe 17 decembrie, un decret prezidențial de decorare a mai multor generali sau comisari-șefi, „în semn de apreciere pentru competenţa profesională, experienţa acumulată, obiectivitatea şi fermitatea dovedite în executarea atribuţiilor de serviciu”.

Pe lista celor decorați se regăsește și șeful Jandarmeriei Capitalei, generalul Eugen Meran, în ciuda problemelor profesionale avute în ultimii doi ani. El a primit Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” – în grad de Cavaler, chiar dacă, cu două săptămâni înainte presa relatase despre infiltrarea unor jandarmi printre participanții la parada de 1 Decembrie și, chiar dacă, pentru acest incident, conducerea Jandarmeriei Române l-a atenționat pe Meran, iar pe șeful unui serviciu din cadrul Jandarmeriei Capitalei, Claudiu Gogu, l-a demis.

Probabil că Traian Băsescu a trecut cu vederea problemele înregistrate cu ocazia paradei de 1 Decembrie și a ținut cont de reprimarea manifestațiilor din Piața Universității pentru căderea Guvernului Boc și demisia sa.

A.Topală