4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 23:50
No menu items!

Comandantul ISAF, John Allen, investigat în cazul Petraeus

spot_img

john allen

Comandantul american al forţelor NATO în Afganistan, generalul John Allen, este investigat pentru trimiterea unor mesaje inadecvate către Jill Kelley, femeia implicată în scandalul care a dus vineri la demisia directorului CIA, David Petraeus ca urmare a unei relații extraconjugale cu Paula Broadwell.

Numele generalului John Allen a fost citat marţi în cadrul anchetei derulată în cazul David Petraeus, atunci când un responsabil al Pentagonului a deconspirat ziariştilor că FBI-ul a descoperit 30.000 de pagini de corespondenţă între generalul John Allen şi Jill Kelley. Femeia reprezintă singura legătură în ancheta asupra lui Allen și cea asupra lui David Petraeus.

Pentagonul a declarat că John Allen va rămâne în funcția de comandant al ISAF pe toată durata anchetei, însă secretarul american al apărării, Leon Panetta, a solicitat ca numirea generalului în funcţia de comandant suprem al forţelor NATO în Europa (SACEUR) să fie amânată pe perioada investigaţiei.

Generalul Allen a contribuit la strategia americană adoptată în Irak care a facilitat diminuarea violenţelor. În Afganistan, el a supervizat comportamentul de luptă împotriva insurecţiei talibane cu aproximativ 150.000 de militari sub comanda sa.