25.7 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 19:18
No menu items!

Comandantul forțelor navale ucrainene a trecut de partea autorităților pro-ruse din Crimeea

spot_img

Denis Berezovski

Comandantul marinei militare ucrainene, amiralul Denis Berezovski, a trecut duminică de partea autorităților pro-ruse din Crimeea, anunță mass-media ruse care difuzează imagini în care el jură credință acestor autorități, relatează AFP.

 „Jur credință locuitorilor Republicii autonome Crimeea (…). Jur să respect ordinele comandantului suprem al Republicii autonome Crimeea”, a spus Berezovski la o conferință de presă desfășurată la Statul Major al flotei ruse de la Sevastopol și transmisă de mass-media ruse.

Premierul pro-rus al Crimeii, Serghei Axionov, a confirmat și el la respectiva conferința de presă că amiralul Berezovski s-a plasat sub comanda a ceea ce a numit „autoritățile legitime din peninsulă”. De asemenea, Axionov a anunțat crearea marinei militare a Republicii autonome Crimeea, care va fi condusă de amiralul Berezovski.

Președintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, l-a desemnat cu numai două zile în urmă pe amiralul Berezovski să conducă forțele navale ucrainene.

Într-o primă reacție după anunțul lui Berezovski, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Ucrainei, Viktoria Syumar, a anunțat că acesta va fi deferit justiției pentru „trădare”, relatează Reuters.

C.A.