1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:51
No menu items!

Comandament pentru situații de urgență la Guvern. Zeci de pompieri intervin în zonele afectate de ploi și inundații

spot_img

Zeci de pompieri intervin deja în zonele afectate de ploile abundente căzute în ultimele ore, în special în sud-vestul țării unde există râuri aflate sub avertizări Cod portocaliu și roșu de inundații

inundatii8

Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a anunțat, vineri, la ședința Comandamentului pentru situații de urgență de la Guvern, că zeci de pompieri au intervenit deja în zonele afectate de ploile abundente căzute în ultimele ore, alte 1.800 de forțe ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) fiind pregătite să acționeze, dacă va fi nevoie, pentru limitarea efectelor eventualelor inundații.

Potrivit vicepremierului Oprea, în cursul nopții de joi spre vineri, dar și vineri dimineață, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au intervenit în județele în care au existat râuri aflate sub avertizare Cod portocaliu, o situație particulară fiind înregistrată în județul Timiș, pe râul Bârzava, aflat sub avertizare Cod roșu de inundații, pe anumite sectoare, până vineri, la ora 14.00. “Am dispus ca mai multe echipaje de pompieri să fie la fața locului, cu 400 de saci de nisip”, a precizat Gabriel Oprea.

Primele efecte ale ploilor abundente căzute în ultimele 24 de ore s-au resimțit în șase județe, unde s-au produs inundații fără a fi însă avariate locuințe. Ministrul afacerilor interne a precizat că forțele ministerului au acționat în Topoloveni (județul Argeș), în județul Timiș, dar și în Mehedinți unde au fost inundate 228 de hectare de teren agricol. “Forțele MAI au fost mobilizate, am constituit o rezervă de 1.800 de forțe”, a mai spus Gabriel Oprea.

Acesta le-a cerut prefecților din Moldova – unde a nins în ultimele ore – să se asigure că administratorii drumurilor sunt pregătiți pentru a degaja șoselele. În plus, vicepremierul le-a solicitat prefecților să raporteze situația privind stocurile de antiderapant și carburanți pentru această iarnă.