Comandament de vreme rea la Guvern din cauza codului galben de ploi puternice

comandament, vreme rea, inundatii, guvern

Premierul Viorica Dăncilă a convocat, joi dimineață, începând cu ora 10.00, Comandamentul de vreme rea, la Palatul Victoria, Capitala și 17 județe fiind sub cod galben de ploi puternice, în vigoare până joi seara, potrivit unor surse Mediafax.

La întâlnire participă premierul Viorica Dăncilă, și reprezentanți ai mai multor ministere, printre care Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și ai IGSU.

Capitala și 17 județe sunt sub cod galben de ploi puternice, în vigoare până joi seara. În vigoare este și o informare meteo de ploi, vânt și grindină pentru cea mai mare parte a țării, până vineri dimineață.

Joi, până la ora 23.00, Bucureștiul și județele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea și Vrancea sunt sub cod galben de ploi puternice.

Pe parcursul zilei de joi, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20-30 l/mp și izolat 50-60 l/mp. Meteorologii menționează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă.

Începând de joi de la ora 23 până vineri la ora 10, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de munte, precum și în sudul, estul și local în centrul țării cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

Alex Militaru

NICIUN COMENTARIU