2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 16:53
No menu items!

Comandament de iarnă. ANPC anunță val de controale în magazine de Sărbători

spot_img

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că organizează Comandamentul de iarnă, pentru a controla produsele şi serviciile oferite în perioada Sărbătorilor.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) organizează, în contextul Sărbătorilor, în perioada 20-31 decembrie, Comandamentul de iarnă 2021, care are drept scop prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor.

Comandamentul desfăşoară următoarele activităţi: consilierea operatorilor economici, activităţi de informare a consumatorilor, supraveghere şi control a pieţei produselor şi serviciilor oferite în perioada de iarnă, precum şi preluarea şi cercetarea reclamaţiilor.

Activitatea Comandamentului de iarnă 2021 se desfăşoară în regiunile: nord-est (Iaşi), nord-vest (Cluj), centru (Braşov) şi sud-Muntenia (Ploieşti).

“Acest comandament este necesar cu atât mai mult cu cât am observat mulţi operatori economici care iau măsuri abia când află de vizita noastră. Nu ni s-a întâmplat de puţine ori să avem de a face cu astfel de situaţii: vitrine, pardoseli, băi care, brusc, sunt mult mai curate decât le menţin de obicei. Dacă îndepliniţi cele menţionate anterior, mă bucur, dar totul trebuie să aibă o constanţă. Vom creşte atât de mult controalele, încât nu va exista curăţenie doar de Sărbători, pentru că ea ar trebui să existe mereu! Trataţi cu seriozitate respectul faţă de consumator, altfel toleranţa noastră va fi zero! De asemenea, un alt aspect peste care nu pot trece cu vederea nicicum este legat de promisiunile în ceea ce priveşte cazarea. Românilor li se promite privelişte către mare, munţi, pârtie, dar primesc, în schimb, vedere către parcări, blocuri sau, mai rău, către spaţiul unde se aruncă gunoiul”, a afirmat Mihai Culeafă, preşedintele ANPC.

                                                                                                                   Adina Silav