Coloană de blindate ucrainene, atacată de rebeli în apropiere de Lugansk

În ciuda armistițiului decretat vineri unilateral de Kiev, rebelii au atacat șapte puncte de control ucrainene la granița cu Rusia

 ucraina-trupe-500x281

O coloană de vehicule blindate ale armatei ucrainene a fost atacată duminică de rebelii separatiști în apropiere de Lugansk, a declarat pentru RIA Novosti un purtător de cuvânt al autoproclamatei “Republici Populare Lugansk”.

„În zona satului Melovoe, în apropiere de frontiera cu Rusia, brigăzi ale forțelor de autoapărare, care acționează separat de autoritățile din Lugansk, au zdrobit o coloană de blindate ucrainene”, a indicat interlocutorul agenției ruse de presă.

Potrivit acestuia, două tancuri au fost incendiate și alte câteva — capturate de către rebeli.

În același timp, rebelii se repoziționează și creează noi baze de dislocare în regiunile Lugansk și Donețk (est), după cum a declarat duminică Vladimir Cepovoi, președintele Centrului de analiză de pe lângă Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare al Ucrainei.

În ciuda inițiativelor de pace ale Kievului, „teroriștii își creează noi baze de dislocare și noi poziții în regiunile Lugansk și Donețk”, a precizat acesta într-o conferință de presă.

Mai mult, a spus el, în zona localității Dmitrovka (regiunea Donețk), controlată de separatiști, a fost observată apariția unei coloane de blindate alcătuite din cinci tancuri, șapte transportoare blindate, precum și a unor camioane grele KamAz și Ural, plus 140 de combatanți, dintre care o parte ar fi cetățeni ruși.

Această tehnică militară, potrivit serviciilor secrete ucrainene, ar fi fost transferată din Crimeea (sud) în estul Ucrainei.

În ciuda armistițiului decretat vineri unilateral de Kiev, rebelii au atacat în ultimele două zile șapte puncte de control ucrainene la granița cu Rusia, susține același oficial al Consiliului de Securitate Națională și Apărare.

C.A.

NICIUN COMENTARIU