4.4 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 7:30

Colegii candidatului Gabriel Mutu pregătesc revenirea „hingherilor” de mașini

Senatorii pregătesc revenirea „hingherilor” de mașini, în ciuda deciziilor judecătorești care au dus la încetarea oricăror activități de acest gen.

Interesant este că războiul în justiție contra firmelor de ridicare a mașinilor a început în sectorul 6, acolo unde candidează la alegerile locale chiar un senator – Gabriel Mutu. În urmă cu doi ani, jurnalistul Mircea Badea și Carmen Brumă au obținut o victorie uriașă împotriva firmei Ilcor Auto Eco SRL, care avea contract pentru ridicare mașșinilor în sectorul 6. A urmat o decizie a instanței supreme prin care se punea capăt definitiv ridicărilor de mașini în toată țara.

Acum, colegii senatorului Gabriel Mutu au pus pe ordinea de zi un proiect de lege pentru modificarea OUG 195/2002 (Codul Rutier). Astfel, „hingherii” de mașini își vor putea relua activitatea.

Potrivit proiectului de lege, Poliția Rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, care vor fi depozitate în locuri special amenajate în baza contractelor încheiate de administrațiile publlice locale cu firme specializate.

După cum presa a mai scris, firma Ilcor Auto Eco SRL este controlată de afaceriștii Cornel Ion și Ilie Potecaru, patronul patinoarului din Drumul Taberei. Cei doi au înființat firma Ilcor Auto Eco SRL, cea care a avut contractul de ridicare a mașinilor în sectorul 6, atribuit în vremea lui Poteraș și menținut în mandatul lui Rareș Mănescu. Administratorul firmei, Victor Viorel Vieru, se ocupă de alte două societăți ale lui Cornel Ion, Andra Business Group SRL și Puf 2001 SRL. Ilie Potecaru, important sponsor în cele două campanii ale fostului primar PDL Cristian Poteraș, a și fost membru PDL, partid în care a activat și Gabriel Mutu. Potecaru a ajutat-o și pe Elena Udrea, în campania în care aceasta a candidat pentru fotoliul de deputat. Elena Udrea a avut sediul de campanie într-un apartament situat pe B-dul Uverturii, din sectorul 6, apartament care, la acea vreme, aparținea lui Cornel Ion, partenerul lui Potecaru. Acum, în respectivul apartament își desfășoară activitatea Fundația „Alături de Tine”, a candidatului Gabriel Mutu, iar, în prezent, proprietar este… Ilie Potecaru.

Ani de zile m-am luptat să protejez drepturile locuitorilor din Sectorul 6, care erau lezate prin acţiunile abuzive ale hingherilor de maşini, care şi-au făcut de cap cu acordul şi sub oblăduirea fostului primar Cristian Poteraş şi cu a încă Primarului Rareş Mănescu. Am iniţiat şi desfăşurat campania STOP RIDICĂRII ABUZIVE A MAŞINILOR ÎN SECTORUL 6 şi am strâns semnături, reuşind să-i alungăm pe hingheri din Sectorul 6

Ștefan Florescu
candidat independent

Andrei Tudor