8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:43

COD ROȘU DE INUNDAȚII pe râuri din județele Vrancea și Olt UPDATE 2

spot_img

inundatii

  • UPDATE

Râul Vedea, pe un sectorul din judeţul Olt, va fi sub avertizare Cod roşu, joi, până la ora 22.00, Administraţia Bazinală de Apă Argeş atenţionând primăriile locale să monitorizeze punctele critice din zonă şi zonele inundate la viitura din aprilie.

Potrivit Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea, Codul roşu a fost instituit joi, până la ora 22.00, pe râul Vedea, în sectorul SH Buzeşti – SH Văleni, judeţul Olt.

Se impune monitorizarea strictă de către primăriile riverane râului Vedea, IJSU Olt, SHI Olt a punctelor critice din zona menţionată, a zonelor inundate la viitura din luna aprilie 2014 şi urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii“, au precizat reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea.

  • UPDATE

Hidrologii au instituit, joi, Cod roşu şi pe râul Râmnicu Sărat, pe sectorul Puieşti-Tătaru, la confluenţa cu râul Siret.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, avertizarea este valabilă joi, până la ora 24.00, şi vizează în primul rând localităţile Puieşti, Ciorăşti, Mihălceni, Mărtineşti, Tătăranu, Slobozia-Boteşti, Râmniceni, Tătaru, Belciugele şi Măicăneşti, din judeţul Vrancea.

În aceste zone s-ar putea produce inundaţii din cauza propagării viiturilor din amonte, în bazinul hidrografic Râmnicu Sărat, au precizat specialiștii.

Hidrologii au instituit, joi, Cod roșu de inundații pe râul Putna. Mai multe localități sunt amenințate de apele revărsate.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul orar 11.00 – 00.00, având în vedere situația hidrologică actuală generată de propagare a viiturilor din bazinul hidrografic Putna, se instituie Cod Roșu de inundații pe sectorul Mircești – confluența cu râul Siret zona “sector îndiguit Suraia”.

Avertizarea vizează, în primul rând, localitățile Mirceștii Vechi, Mirceștii Noi, Biliești, Jorăști, Rădulești, Vânători, Răstoaca și Botirlău, din județul Vrancea.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza hidrologică.

Informarea a fost transmisă, deja, către Dispeceratul Central “Apele Române”, Dispeceratul A.B.A Siret, S.G.A Siret, S.G.A Vrancea și C.J.S.U Vrancea.

R.D.