0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 7:37
No menu items!

COD ROŞU de inundaţii pentru 14 comune din Teleorman. Viitură pe râul Vedea luni

spot_img

Inundatii-in-Romania FOTO: ghimpele.ro

Luni dimineaţă se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleorman sunt sub avertizare de Cod roşu de inundaţii.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopţii şi, în prezent, se propagă în aval de Alexandria.

În cursul nopţii, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit Cod roşu local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, în judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conteşti, Bragadiru, Bujoru şi Năsturelu.

Totodată, se menţine Cod roşu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele – confluenta cu râul Vedea, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti şi Mavrodin.

ANAR recomandă ca populaţia din aceste zone să ţină cont cu stricteţe de măsurile impuse de comitetul local şi de Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi să evite plimbarea pe malul apelor sau prin ape, precum şi orice alte activităţi care se desfăşoară în proximitatea apelor.

R.D.