10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 20:19

COD ROŞU de INUNDAŢII pe râurile Teleorman și Jiu – UPDATE

spot_img

Zeci de persoane au fost evacuate din calea apelor

Cod Galben de inundaţii pe râuri din jumătatea de est a ţării, până vineri seară

Hidrologii au emis o avertizare Cod Roșu de inundații pe râul Teleorman, în zona comunei Tătărăştii de Jos și pe râul Jiu. În urma ploilor abundente din ultimele ore, un număr de 36 de persoane au fost deja evacuate.

Potrivit lui Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman, autorităţile au luat măsura evacuării a 36 de persoane din comuna Tătăreştii de Jos, acestea fiind cazate la grădiniţa din localitate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman lea recomandat cetăţenilor care au nevoie de apă, alimente şi medicamente, aceştia trebuie să se adreseze comitetului local pentru situaţii de urgenţă, la autorităţile locale.

Potrivit unui comunicat al Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate și a propagării se pot produce creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de pericol pe râul Jiu sector aval confluență cu râul Motru — Podari (județul Dolj).

Râul Jiu este îndiguit pe sectorul aval Răcari — Podari.

Totodată, mai multe râuri din județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov se află sub Cod portocaliu de inundații până joi, 11 decembrie, la ora 14,00.