Cod PORTOCALIU de vijelii în cinci judeţe. HARTA zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de vijelii în cinci judeţe. Restul ţării, cu excepţia Dobrogei, se află sub avertizare Cod galben de ploi torenţiale.

ANM semnalează instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate, în intervalul 20 septembrie, ora 11.00 – 21 septembrie, ora 21.00.

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 -30 de litri /metrul pătrat şi, cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali, pe arii restrânse 50- 60 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55 -60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65 -70 km/h şi vijelii.

De miercuri, de la 16.00 până joi, la ora 10.00, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată, și vor cădea cantităţi de apă importante în județele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău

În intervalul 20 septembrie, ora 16.00 – 21 septembrie, ora 6.00 în judeţele: Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp.

R.D.

NICIUN COMENTARIU