9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 21:30
No menu items!

COD PORTOCALIU de ploi pentru șapte județe. HARTA zonelor afectate

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ – valabilă de joi (2 iunie), de la ora 13.00 până vineri (3 iunie), la ora 21.00  – dar și o abvertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, valabilă de joi, de la ora 16.00 până vineri, la ora 18.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul vizat de avertizarea Cod galben, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, care vor lua aspect de vijelie şi, izolat, va cădea grindină.

Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15 -20 de litri/metrul pătrat, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali cantităţile de apă vor depăşi 40 -50 l/mp.

În ceea ce privește avertizarea Cod portocaliu, în intervalul menţionat, în judeţele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani ploile vor avea caracter torenţial şi se vor depăşi local 50 de litri/metrul pătrat şi, izolat, mai ales în zona de munte, 80 – 100 l/mp.

cod_portocaliu_ploiR.D.