16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 23:40

Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia

spot_img

În sud-estul țării se prognozează depunerea de polei pe șosele

viscol

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia, care va intra în vigoare în a doua parte a nopții de duminică spre luni.

În județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, în a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40-50 de litri/mp.

Vântul va avea rafale de peste 70-80 km/oră, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Codul portocaliu este valabil pentru intervalul 28 decembrie, ora 20-29 decembrie, ora 20.

De asemenea, un Cod galben de ninsori va intra în vigoare duminică seară, când ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării. În jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Olteniei vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopții și în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.