14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 16:02

Cod portocaliu de inundații sâmbătă, până la ora 21.00. Care sunt zonele avertizate

spot_img

Administrația Națională “Apele Române” a emis, sâmbătă, o avertizare hidrologică Cod Portocaliu de inundații pentru nordul țării, valabilă până sâmbătă la ora 21,00.

“Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații.

Zonele avertizate sunt: Tisa (la intrarea în țară și afluenții mici de pe sectorul românesc), Tur (bazin superior), Firiza, Mara, Cavnic, Ruscova, Vaser, Nistru (afluent Someș), afluenții mici ai râurilor Vișeu — aferenți sectorului aval Vișeul de Sus, Iza — aferenți sectorului aval Strâmtura — județele Maramureș și Satu-Mare. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Valea Rea (afluent Tur), Firiza (bazin superior), Mara și Ruscova (bazin superior).

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră.

avertizare Apele Române