-2.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 4:55
No menu items!

COD PORTOCALIU de inundații în două județe

spot_img

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la ora 14.00, în judeţele Bihor şi Arad.

“Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie în bazinul hidrografic superior şi mijlociu al Crişului Negru judeţele Bihor şi Arad”, se arată în informarea INHGA.

Potrivit hidrologilor, fenomenele se pot produce şi pe afluenţii mici din bazinul superior al Crişului Negru.

În plus, este în vigoare şi un Cod galben de inundaţii, valabil de luni dimineaţa până marţi, la ora 18.00. Hidrologii au anunțat că vor fi înregistrate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din mai multe bazine hidrografice.

Atenţionarea Cod galben este valabilă pentru râuri din judeţele: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Arad, Harghita, Mureş, Sibiu, Alba, Caraş-Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi, Covasna, Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 27.06.2016 ora 18.00 – 28.06.2016 ora 06.00 pe unele râuri mici din judeţele Mureş, Harghita, Suceava şi Neamţ.

Şi meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ploi şi vijelii pentru 28 de judeţe, care a intrat în vigoare luni dimineaţă, la ora 10.00, și este valabilă până marţi, la ora 18.00.

R.D.