9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 22:26

COD PORTOCALIU de inundații. Sunt vizate patru județe din sud-vestul țării

spot_img

inundatii

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare COD PORTOCALIU de inundații începând de miercuri, de la ora 9.00, până vineri, la 18.00, în patru județe din sud-vestul țării.

Codul portocaliu este valabil pe râurile Drincea (județul Mehedinți), Desnățui superior (județul Dolj), pe Jiu amonte Răcari și pe afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj).

Creșteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul cotelor de atenție se pot produce și pe alte râuri mici din zonele de deal și de munte din centrul și estul țării.

Hidrologii menționează că aceste fenomene se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai acestor râuri și pe cursurile de apă necadastrate.

Totodată, începând de miercuri de la ora 24.00, INHGA a emis Cod galben de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice: Timiș superior, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), pe Jiu și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj).

De asemenea, va fi Cod galben de inundații, începând cu data de 14.05.2014, ora 9.00 pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu, pe unii afluenți ai Mureșului din județul Hunedoara, pe Călmățui și Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș și afluenți (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărași), Ialomița (județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița), Buzău (județele Covasna, Buzău și Brăila), Râmnicu Sărat (județele Buzău și Vrancea), Putna (județul Vrancea).