27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:20
No menu items!

Cod portocaliu de furtuni în vestul țării

spot_img

Meteorologii au emis marți un cod portocaliu de ploi torențiale și grindină care vizează patru județe din vestul țării. Totodată, este în vigoare un cod galben de furtună în mai multe zone din Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și Oltenia.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă marţi, între orele 11.00 şi 23.00.

”În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi posibil vijelii în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi în Oltenia. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, au anunţat meteorologii.

Codul galben vizează judeţele Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Sălaj, Vâlcea.

Astfel de fenomene vor fi, marţi, pe arii mai restrânse, şi în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menţine pronunţată şi în a doua parte a zilei de miercuri.

Totodată, a fost emis Cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină, marţi, între orele 12.00 şi 20.00, pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad.

”În judeţele Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad vor fi averse torenţiale şi grindină. Local cantităţile de apă vor fi de 40…70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, au arătat meteorologii.

În Bucureşti, în cursul zilei de marţi vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

                                                                                                               Adina Silav