4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 3:57
No menu items!

Cod PORTOCALIU de caniculă până joi. HARTA zonelor afectate

spot_img

Meteorologii au prelungit, marți, cu 24 de ore, Codul portocaliu de caniculă pentru județele Arad, Bihor și Satu Mare

CANICULA

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit, marți, cu 24 de ore, Codul portocaliu de caniculă pentru județele Arad, Bihor și Satu Mare, extinzând, în același timp, atenționarea la alte șapte județe din partea de nord-vest, vest, sud și sud-vest.

Potrivit meteorologilor, marți, 11 august, în județele Arad, Bihor și Satu Mare va fi Cod portocaliu de căldură excesivă și temperaturi maxime de 37-38 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot în aceeași zi va fi în vigoare atenționarea Cod galben de caniculă, în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 de grade C și, izolat, 38 de grade C, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, în zonele de câmpie și podiș.

Prognoza ANM arată că, de miercuri, 12 august, atenționarea Cod portocaliu de disconfort termic se va extinde la alte șapte județe (Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu), în aceste zone urmând să se înregistreze temperaturi maxime de 37 – 38 de grade C. De asemenea, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista și în celelalte regiuni, unde se va institui Cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 de grade C, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie și podiș.

cod portocaliu_harta

R.D.