1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:10
No menu items!

COD GALBEN de vânt pentru Bucureşti şi 14 judeţe UPDATE

spot_img

vant-atentionare-meteo

  • UPDATE

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă după-amiază, o avertizare nowcasting Cod galben de vânt puternic valabilă până la ora 24.00 în municipiul București și în județele Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă seară, 14 județe și Capitala vor fi afectate de vânt puternic.

Astfel, în intervalul orar 18.00 – 24.00, în județul Ilfov și în București, și local în județele Giurgiu și Dâmbovița se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor atinge și depăși 55…65 km/h.

De asemenea, până la ora 23.00, în Dobrogea, pe arii relativ extinse, intensificările vântului vor avea viteze la rafală ce vor atinge și depăși 60 – 70 km/h.

Arii extinse din județele Dolj și Olt, inclusiv municipiile Craiova, Bechet, Slatina și Caracal, și jumătatea sudică a județului Vâlcea, inclusiv municipiul Drăgășani, vor fi afectate tot de vânt puternic care la rafală poate depăși 70-80 km/h.

Același fenomen se va semnala și în județul Caraș-Severin (îndeosebi jumătatea sudică și zona de munte unde viteza la rafală poate atinge și depăși 80-90 km/h), atenționarea nowcasting urmând să expire la ora 21.00.

Alte județe sub Cod galben de vânt puternic până la ora 20.30 sunt Mureș, Brașov și Covasna.

De asemenea, până la ora 20.00, vânt puternic se va semnala și în județele Teleorman, Argeș, Buzău și Brăila.

  • UPDATE

Codul galben de vânt valabil sâmbătă a fost extins de la şapte la nouă judeţe, astfel că sub atenţionare se află, până după-amiază, Constanţa, Tulcea, Dolj, Olt, Vâlcea, Caraş-Severin, Buzău, Teleorman şi Argeş, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Pentru judeţele Constanţa şi Tulcea sunt anunţate, până la ora 17.00, intensificări de vânt cu viteze la rafală ce vor atinge şi depăşi 55-65 km/h.

Judeţele Caraş-Severin, Buzău, Teleorman, Argeş, Dolj, Olt şi Vâlcea se află, sâmbătă, sub Cod galben de vânt, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, pentru Caraş-Severin sunt anunţate, până la ora 15.00, intensificări de vânt care, la rafală, vor atinge şi depăşi, local, 50-60 km/h şi, izolat, 70 km/h. La munte, viteza la rafală va depăşi 80-90 km/h.

Conform unei alte atenţionări, valabilă până la ora 14.00, în judeţele Buzău, Teleorman şi în sudul judeţului Argeş vântul va sufla cu viteze care, la rafală, vor atinge şi depăşi 55-65 km/h.

Tot sâmbătă, până la 10.00, sunt sub Cod galben de vânt judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea.

R.D.