1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:57
No menu items!

COD GALBEN DE PLOI ŞI NINSORI în aproape toată ţara

spot_img

Avertizarea emisă luni de meteorologi este valabilă până miercuri, la ora 10.00

ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului, valabilă de luni de la ora 23.00 până miercuri la ora 10.00.

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor. În Oltenia şi în Muntenia va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă cuprinse în general între 25 şi 50 de litri/metrul pătrat.

avertizare_ninsoare

În Moldova, în cursul nopţii de luni spre marţi, vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie şi burniţă care local vor depune polei, apoi ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice. În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, care va depăşi local 15-20 de centimetri, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Vântul se va intensifica în sud-estul ţării, unde rafalele vor depăşi 55 – 60 kilometri/oră, dar izolat şi pe crestele montane unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

Precipitaţii mixte vor fi posibile pe suprafeţe mici şi în regiunile sudice şi centrale.