2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:21
No menu items!

COD GALBEN de ploi şi ninsori. HARTA zonelor afectate

spot_img

Avertizările meteorologilor sunt valabile până vineri la ora 12.00

ploi abundente

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două atenţionări Cod galben de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, valabile de miercuri de la ora 18.00 până vineri la ora 12.00. Va ploua, în unele zone vor fi lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va atinge la rafală viteze de peste 55 de kilometri pe oră.

De miercuri de la ora 18.00 până joi la ora 06.00 va ploua în jumătatea de est a ţării, iar în Dobrogea, Bărăgan şi în estul şi sudul Moldovei cantităţile de apă  vor depăşi local 25 de litri/metrul pătrat şi, izolat, 40-50 litri/metrul pătrat. În a doua parte a nopţii, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali şi în zonele deluroase aferente precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

avertizare_meteo

Începând de joi de la ora 06.00 până vineri la ora 12.00 în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor  predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.

În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie, când local se vor cumula peste 25 de litri/metrul pătrat şi izolat  40 – 50 de litri/metrul pătrat, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 kilometri/oră, iar pe crestele montane va sufla cu 70 – 80 de kilometri/oră, viscolind temporar ninsoarea.

avertizare_meteo1