12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 2:31

Cod galben de ninsori și viscol. Gabriela Firea, despre programul școlilor din Capitală

spot_img

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă începând din această seară în patru județe din sud-vest și sud-est. Restul țării se află, tot de luni seară, sub informare meteo de vânt și ninsori slabe.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 16 ianuarie, ora 23.00 – 17 ianuarie, ora 14.00, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța rafalele de vânt vor depăși 55 – 60 km/oră și temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite. În același timp, în sud-estul județului Constanța vor fi precipitații mixte.

De asemenea, în intervalul 16 ianuarie, ora 23.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, în regiunile din sudul și sud-estul țării, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 – 50 km/oră, iar, local, în județele Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și Vrancea rafalele vor depăși 55 – 60 km/oră. În Banat, Oltenia, jumătatea de sud a Munteniei și în Dobrogea, temporar vor fi ninsori în general slabe.

Totodată, în zona municipiului București, temporar, vântul va atinge 40 – 50 km/h și vor fi intervale de timp în care va ninge slab.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza atenționările emise luni.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea – care a convocat luni dimineață o ședință a Comandamentului de iarnă – a anunțat că marți și miercuri elevii vor putea ajunge la școală până la ora 9.30 fără să li se pună absențe.

Edilul a precizat că decizia a fost luată după consultările cu Inspectoratul Școlar General, în contextul vremii nefavorabile.

R.D.