21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 12:02
No menu items!

COD GALBEN de ninsori, polei și viscol pentru 31 de județe și Capitală

spot_img

În intervalul 8 decembrie, ora 23,00 — 10 decembrie, ora 10,00, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor

 cod galben ninsori

Municipiul București și 31 de județe se află până miercuri, la ora 10,00, sub Cod Galben de ninsori, polei și viscol, potrivit unei atenționări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Conform meteorologilor, în intervalul 8 decembrie, ora 23,00 — 10 decembrie, ora 10,00, aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor.

Județele vizate de atenționare sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Dolj, Olt, Vâlcea, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman și Municipiul București.

În Oltenia și în Muntenia va ploua continuu și se vor cumula cantități de apă cuprinse, în general, între 25 și 50 de litri/mp.

În Moldova, în cursul nopții de luni spre marți, vor fi precipitații slabe, mai ales ploaie și burniță care local vor depune polei, apoi ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice.

În zonele montane și submontane va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăși local 15-20 cm, în special în Carpații Meridionali și de Curbură. Vântul se va intensifica în sud-estul țării, unde rafalele vor depăși 55-60 km/h, dar izolat și pe crestele montane unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

Precipitații mixte vor fi posibile pe suprafețe mici și în regiunile sudice și centrale, iar în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezenta atenționare.