11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:15

Cod GALBEN de ninsori. Harta zonelor afectate

spot_img

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare Cod galben de ninsori, valabilă începând de marți, de la ora 16.00, până miercuri, la ora 14.00, în mai multe judeţe din ţară.

Potrivit avertizării, în intervalul menţionat, temporar, va ninge în zona de munte, iar în Carpaţii Meridionali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Orientali se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile şi în estul şi sudul Transilvaniei, precum şi în Subcarpaţii Moldovei.

Trecător şi izolat, precipitaţii mixte vor fi şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

În sudul şi sud-estul ţării se vor cumula cantităţi de apă ce pot atinge pe arii restrânse 15 – 20 de litri/metrul pătrat. Precipitaţii, local mai abundente, se vor semnala şi pe parcursul zilelor următoare.

harta_ninsori

Strat de zăpadă de 25 de centimetri pe Vârful Omu. Ninge în Braşov, Covasna, Sibiu şi Harghita

Potrivit Mediafax, cel mai mare strat de zăpadă – de 25 de centimetri – este pe Vârful Omu din Munţii Bucegi, iar marţi dimineaţă ningea în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.000 de metri, precum şi în judeţele Braşov, Covasna, în zona montană din Sibiu şi în Harghita.