9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 17:57
No menu items!

Cod galben de ninsori. Circulaţie îngreunată pe drumuri din 12 judeţe, din cauza zăpezii

spot_img

ninsoare

Circulaţia este îngreunată, miercuri, pe mai multe drumuri din judeţele Argeş, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Prahova, Olt, Teleorman şi Vâlcea, unde s-a depus un strat de zăpadă între unu şi trei centimetri, însă nu sunt porţiuni de drum închise din cauza vremii.

Reprezentanții Centrului Infotrafic al Poliţiei Române au precizat că miercuri, la ora 09.00 nu erau semnalate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Se circulă, însă, în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Argeş, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Prahova, Olt, Teleorman şi Vâlcea. Pe unele artere rutiere din zonele amintite, stratul de zăpadă amestecată cu material antiderapant măsoară între unu şi trei centimetri.

Centrul Infotrafic

Pe DN57 Orşova – Moldova Nouă, la kilometrul 40, în localitatea Dubova din judeţul Mehedinţi, din cauza căderilor de pietre de pe versant se circulă îngreunat, pe un fir, alternativ, în ambele sensuri.

Potrivit Centrului Infotrafic, nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime sau fluviale închise.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze despre condiţiile pe traseul pe care urmează să-l parcurgă, la numărul de telefon 9360 (Comandamentul Central de Iarnă) sau pe paginile de internet – secţiunea Infotrafic/situaţia drumurilor naţionale şi www.cnadnr.ro

Şoferii sunt obligaţi să -şi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, dacă merg pe drumuri acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei, în caz contrar putând fi amendaţi cu sume între 720 de lei şi 1.600 de lei.

Bucureștiul şi judeţele Ilfov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Sibiu sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol de marţi, ora 20.00, până miercuri, la ora 14.00.

R.D.