19.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 15:07

Cod Galben de ninsori abundente și viscol începând de joi, ora 18.00

spot_img

Cod Galben de ninsori abundente și viscol începând de joi, ora 18.00
bzi.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări Cod Galben de vânt puternic, ninsori și viscol, începând de joi, de la ora 18.00.

Prima avertizare este valabilă în intervalul 24 ianuarie, ora 18.00, – 25 ianuarie, ora 8.00, pentru municipiul București și 22 de județe: Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomița, Călărași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța.

Începând din seara zilei de joi, în sudul și sud-estul țării vor fi precipitații însemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, predominant sub formă de ploaie în jumătatea de sud a Munteniei și în Dobrogea, mixte în primele ore, și ninsoare în sudul Banatului, Oltenia și nordul Munteniei. Pe arii restrânse se va semnala polei și vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși 50 – 60 de km/h.

În județele din jumătatea de sud a Moldovei, va ninge, vântul va depăși 70 km/h și va fi viscol în a doua parte a nopții de joi spre vineri.

A doua avertizare este pentru vineri, 25 ianuarie, între orele 8.00 – 20.00, și vizează municipiul București și 23 de județe, respectiv Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Buzău, Prahova, Vrancea, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Călărași, Brăila, Constanța și Tulcea.

Pe parcursul zilei de vineri va ninge viscolit în Moldova, centrul și estul Munteniei, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali. În Delta Dunării și pe litoral, în primele ore vor fi precipitații mixte și izolat polei. Viteza vântului va depăși 60…70 km/h îndeosebi în sud-estul țării.

A.V.