0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:44
No menu items!

Cod galben de ninsori şi viscol. Ce zone vor fi afectate

spot_img

viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineață, o avertizare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă de luni de la ora 11:00 până marţi la ora 10:00, în mai multe judeţe din ţară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat va ninge si se va depune strat nou de zapadă, la început în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane şi local în Transilvania. Izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15 litri/metru pătrat.

Județele aflate sub avertizarea Cod galben sunt: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Alba, Arad, Cluj, Bihor, Mureș, Brașov, Harghita, Covasna, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeș, Dâmbovița și Vâlcea.

La munte, vântul va avea rafale ce vor depăşi 70 de kilometri/oră, iar pe creste şi 100 de kilometri/oră, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari în est, unde, în noaptea de luni spre marţi, va atinge viteze de 70….80 de kilometri/oră, viscolind ninsoarea pe arii restrânse în nordul Moldovei.

În Crişana, în vestul Transilvaniei şi, local, în Moldova, precipitaţiile vor fi şi sub formă de ploaie şi lapoviţă favorizând apariţia poleiului.

R.D.