-0.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 6:52
No menu items!

COD GALBEN de ninsoare, polei și frig. Zonele afectate

spot_img

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, noi avertizări Cod galben de ninsoare, polei şi frig în toată ţara. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă, avertizează meteorologii. 

Astfel, potrivit ANM, de luni, de la ora 13.30 până marţi, la ora 20.00 se vor înregistra precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, polei, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece. Vor fi perioade cu precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei şi local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50-60 de kilometri/oră, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70-80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă.

Începând de luni, de la ora 18.00 până marţi, la ora 15.00, se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, strat de zăpadă local consistent, polei, intensificări ale vântului.

În Banat, în cea mai mare parte a Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, începând din seara zilei de luni (19 martie) şi până în dimineaţa zilei de marţi (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Îndeosebi în sudul Olteniei se va forma polei.

Pe arii relativ extinse, în Muntenia, în special seara şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi (19/20 martie), vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi, local, se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, în general de 10 – 15 cm.

În Dobrogea vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15-20 de litri/metrul pătrat, şi se va produce polei.

Temporar, vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50 -55 km/h, mai mari în zona montană înaltă, dar şi pe litoral pe parcursul zilei de marţi (20 martie) unde vor atinge 65 km/h.

R.D.