9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:51
No menu items!

Cod Galben de inundații în cinci bazine hidrografice, până joi la ora 16,00

spot_img

inundatii

Cinci bazine hidrografice sunt sub atenționare Cod Galben de inundații începând de miercuri la prânz, nivelul apelor urmând să depășească Cotele de atenție.

Potrivit Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), în intervalul 5 martie, ora 12,00 — 6 martie, ora 16,00, având în vedere situația hidro-meteorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se instituie Cod Galben pe Jiu-sector Filiași-Podari (județul Dolj), pe Gilort, Motru și unii afluenți ai lor (județele Mehedinți și Gorj) și pe Olteț (județele Gorj și Vâlcea).

De asemenea, se menține Codul Galben pe Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), pe unii afluenți din bazinul mijlociu și inferior al Jiului (județele Gorj și Dolj) și pe unii afluenți ai Oltului inferior din județele Olt și Vâlcea.

Aceste fenomene se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai acestor râuri și pe cursurile de apă necadastrate.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, hidrologii vor actualiza prognoza și impun urmărirea evoluției situației hidrometeorologice.

Atenționările au fost deja transmise către Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă Jiu și Olt.

A.V.