9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 20:53
No menu items!

Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin

spot_img

Avertizarea emisă de hidrologi este valabilă până marți, la ora 18.00

inundatiiRâurile mici din bazinele Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna, din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, sunt marţi, până la ora 18.00, sub avertizare Cod galben de inundaţii, din cauza scurgerilor pe versanţi şi a creşterilor de niveluri şi debite, în urma ploilor torenţiale.

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru râurile mici din judeţele Timiş şi Caraş-Severin a intrat în vigoare la ora 09.15 şi este valabilă până la 18.00.

Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin).

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale, se pot produce şi pe alte râuri mici din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Meteorologii au avertizat că, de marţi dimineaţă până miercuri seară, în toate judeţele ţării vor fi ploi torenţiale, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

R.D.