31.9 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024 - 13:34
No menu items!

Cod galben de ceață și ghețuș. Avertizare meteo pentru 22 de județe

spot_img

Aproximativ jumătate de țară este vizată luni dimineață de o avertizare cod galben de ceață. Specialiștii avertizează că în zone întinse din Muntenia, Moldova și Transilvania se poate produce ghețuș.

Meteorologii anunță că, luni dimineața, în numeroase zone ale țării este ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce poate favoriza în funcție de condițiile locale formarea ghețușului.

Fenomenele pot să apară în județele Olt, Dolj, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Galați și Vaslui, dar și în zonele joase din județele Vâlcea, Gorj, Argeș, Prahova și Dâmbovița.

Codul galben este în vigoare până la ora 9.00.

Avertizarea este valabilă până la ora 10.00 și în zonele joase din județele Alba, Covasna, Brașov, Sibiu, Cluj, Mureș, Harghita și Bistrița-Năsăud.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a transmis că ceața afectează vizibilitatea în trafic sub 100-150 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea.

De asemenea, este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Brașov, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea, dar și în municipiul București,  vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri.

                                                                                                                  Adina Silav