4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:46
No menu items!

Cod Galben de ceață pentru București și în alte 14 județe

spot_img

Atenționărilere Cod Galben de ceață sunt valabile până cel târziu la ora 11,00

ceata

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, miercuri, mai multe atenționări Cod Galben de ceață pentru București și alte 14 județe, dar și pentru drumurile naționale și europene din zonă, valabile până cel târziu la ora 11,00.

Potrivit meteorologilor, între orele 5,00 și 11,00, pe arii extinse în județele Teleorman și Giurgiu și local în județele Ilfov, inclusiv municipiul București, Ialomița și Călărași, precum și autostrada A2, drumurile naționale și europene aferente, se va semnala ceață, iar vizibilitatea va fi scăzută local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, ceața va persista, între orele 7,00 și 10,00, pe arii relativ extinse din județele Harghita, Brașov, Prahova și Buzău, precum și pe autostrada A3, drumurile naționale și europene aferente.

Potrivit ANM, până la ora 10,00, local, în județele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Gorj, inclusiv municipiile Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Dr. Tr. Severin și Tg. Jiu, precum și pe drumurile naționale și europene aferente se va semnala ceață ce determină scăderea vizibilității, local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de m