7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 20:21
No menu items!

COD GALBEN de ceaţă pentru Bucureşti şi 15 judeţe

spot_img

Avertizarea meteorologilor este valabilă până sâmbătă noapte, la ora 23.00

ceata

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, noi atenționări nowcasting Cod galben de ceață, valabile pentru 15 județe și municipiul București, precum și pentru autostrăzile A1, A2 și A3.

Potrivit prognozei, între orele 17.15 și 19.00, local în județul Mehedinți, inclusiv pe drumurile județene și europene aferente, dar și în municipiile Drobeta Turnu Severin și Halânga, se va semnala ceață, fenomen care va determina scăderea vizibilității  – local, sub 200 de metri și izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 22.00, pe spații relativ extinse din județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și local în județul Neamț (inclusiv pe drumurile europene și naționale aferente) va fi prezentă ceața, iar vizibilitatea în trafic va fi scăzută până la sub 50 de metri. În plus, își va face apariția burnița și, izolat, se va semnala depunere de polei.

Fenomene meteo similare vor fi prezente în intervalul orar 17.00 – 23.00, și pe arii extinse din județele Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov (inclusiv zona municipiului București), în zona de câmpie a județului Buzău, sudul județelor Prahova și Dâmbovița, inclusiv autostrăzile A1, A2 și A3 și drumurile naționale și europene aferente. În aceste zone sunt prognozate depuneri de chiciură și ghețuș pe carosabil.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.