4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 18:01
No menu items!

Cod Galben şi Cod Portocaliu de viscol, de miercuri, în sud-estul ţării

spot_img

viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va emite, marţi, o avertizare de vânt puternic, valabilă pentru intervalul miercuri dimineaţa – joi la prânz, şi Cod Galben pentru zona Olteniei, precum şi Cod Portocaliu pentru judeţele din sud-est care s-au mai aflat sub această atenţionare.

“Mâine, ANM va emite o avertizare de miercuri dimineaţă până joi la prânz. Cu probabilitate foarte mare, în zona Olteniei va fi Cod Galben şi, din păcate, cu probabilitate foarte mare, judeţele din sud-est care au fost în Cod Portocaliu vor intra din nou în Cod Portocaliu. În cursul zilei de miercuri, mai multe judeţe din sud-est vor fi în Cod Portocaliu şi seara şi vor rămâne în Cod Portocaliu, joi, toate judeţele care au fost, de exemplu, până la ora cinci”, a  declarat directorul ANM, Ion Sandu, avertizând că în aceste zone, miercuri şi miercuri noaptea, va fi viscol foarte puternic.

Judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea au fost duminică sub Cod Roşu de viscol. Ulterior, de duminică seara până luni, la ora 09.00, cele trei judeţe, precum şi Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Galaţi au fost sub avertizare Cod Portocaliu.

Capitala şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Vaslui şi Iaşi au fost până luni, la ora 09.00, sub Cod Galben.

ANM a anunţat anterior că vântul va scădea în intensitate începând de luni şi până miercuri dimineaţa, când situaţia se va înrăutăţi însă din nou în sudul ţării. Astfel, ANM urmează să emită o nouă avertizare de vânt puternic pentru această zonă, valabilă de miercuri dimineaţa până joi la prânz.

După ziua de joi, va urma o “pauză” până pe 3-4 februarie, a anunțat Ion Sandu.

D.M.