21.1 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:58
No menu items!

Cocaină găsită la Casa Albă. Descoperirea a fost făcută în Aripa de Vest, unde se află și Biroul Oval

spot_img

Un test preliminar a indicat că pudra albă găsită duminică seara în interiorul Casei Albe, care a provocat o scurtă evacuare, este cocaină.

Casa Albă a fost evacuată pentru scurt timp duminică seară, în timp ce preşedintele Joe Biden se afla la Camp David, după ce Secret Service a descoperit o pulbere suspectă într-o zonă comună din Aripa de Vest, iar un test preliminar a arătat că substanţa era cocaină, scrie Associated Press.

Agenţii Secret Service făceau rondul de rutină, când au găsit praful alb într-o zonă accesibilă grupurilor de turişti, şi nu într-un anumit birou din Aripa de Vest, au declarat oficialii, care au solicitat păstrarea anonimatului.

Complexul a fost evacuat duminică, în jurul orei locale 20:45, în timp ce echipele de pompieri şi de urgenţă au fost aduse pentru a face un test rapid, care a identificat preliminar cocaina.

Casa Albă a fost redeschisă în scurt timp, iar pulberea a fost trimisă pentru teste suplimentare.

Biden şi familia sa au plecat vineri la Camp David şi s-au întors la Casa Albă marţi.

Secret Service, serviciul care se ocupă de securitatea oficialilor americani de rang înalt, a precizat într-un comunicat că măsura evacuării Casei Albe a fost una de precauţie, iar echipele de urgenţă şi pompieri din Districtul Columbia au fost chemate pentru a evalua şi a stabili că substanţa nu era periculoasă.

„Elementul a fost trimis pentru o evaluare suplimentară, iar o anchetă privind cauza şi modul în care a intrat în Casa Albă este în curs de desfăşurare”, a precizat Secret Service.

                                                                                                                Adina Silav