7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 3:27

Cocaină neagră, de 4 milioane de euro, confiscată de DIICOT

spot_img

Cocaina neagră confiscată la Timişoara ar fi valorat pe piaţa neagră aproximativ patru milioane de euro

DIICOT_mascati_SZ

Potrivit procurorului șef interimar al DIICOT, Girogiana Hosu, drogurile veneau din Ecuador și urmau să ajungă în Spania. Este prima captură de cocaină neagră realizată de anchetatorii români.

Cele 70 de kg de stupefiante au fost supuse unui proces tehnologic astfel încât să nu fie detectate nici de scannere, nici de cîinii special antrenați. Apoi au fost injectate în piese de mobilier de culoare neagră. Drogurile au fost ascunse într-un container cu corpuri de mobilier, pe care poliţiştii le-au tăiat pentru a recupera stupefiantele.

cocaina neagra

Trei persoane, doi bărbați și o femeie ar fi fost prinși la Timișoara că se ocupau de operațiunea de tranzitare a drogurilor prin țara noastră. Este vorba de un columbian și un venezuelean căsătorit cu o româncă din Timișoara.

Potrivit DIICOT, transportul de cocaină trebuia să treacă iniţial prin portul Constanţa, dar după ce autorităţile judiciare germane au intrat pe fir, traficanţii au modificat traseul. Drogurile au trecut prin vama Otopeni, apoi au fost duse de traficanți la Timişoara, unde s-a făcut captura.

M. Nedelcu