22.4 C
București
vineri, 19 august 2022 - 7:48
No menu items!

COCA COLA renunță la un ingredient controversat prezent în băuturile sale

spot_img

coca cola

Compania Coca-Cola plănuiește să renunțe la un ingredient controversat, prezent în compoziția unora din mărcile sale de băuturi, relatează BBC.

 Este vorba despre uleiul vegetal bromurat sau BVO, care este conținut de băuturi precum Powerade, Fanta sau Moutain Dew, produse marca Coca-Cola.

 Schimbarea se va aplica băuturilor la nivel golbal, însemnând că și Canada și America Latină vor proceda la înlăturarea acestui aditiv.

 Josh Gold, purtător de cuvânt al Coca Cola, a precizat că acest ingredient nu este utilizat în multe țări. „Toate produsele noastre, inclusiv cele care conțin ulei vegetal bromat, nu constitutie niciun pericol”, a asigurat Coca Cola.

Potrivit BBC, decizia de renunțare la BVO a fost luată în urma unor petitii online care atrăgeau atenția asupra acestui aditiv.

Sarah Kavanagh, adolescenta de 17 ani care a demarat petiția în vederea înlăturării controversatului aditiv din băuturile Powerade and Gatorade, s-a declarat încântată de decizia Coca Cola.

Deja interzis în Europa, Japonia și în India, uleiul vegetal bromat a fost retras de Pepsi, principalul concurent al Coca Cola.

 

C.A.