4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 1:17
No menu items!

Coca-Cola lansează o nouă băutură în Marea Britanie. FOTO

spot_img

Coca-Cola va lansa în Marea Britanie o băutură răcoritoare care promite să reducă şi mai mult conţinutul de calorii

coca cola

Coca-Cola va lansa o băutură care foloseşte un îndulcitor natural şi care conţine de trei ori mai puţin zahăr şi calorii decât o băutură obişnuită, în contextul eforturilor guvernului american și a industriei de profil de a combate obezitatea.

Noua băutură – Coca-Cola Life, va fi pusă în vânzare, începând cu luna septembrie, în Marea Britanie, după probele făcute în Argentina şi Chile. Acesta va fi primul nou produs lansat de Coca Cola după apariția băuturii Coke Zero, în anul 2006.  Băutura va fi îmbuteliată într-o cutie verde, potrivit dailymail.co.uk.

coca-cola-lifeNoua băutură va fi îndulcită cu un amestec din zahăr şi extract din frunză de ştevie (Stevia rebaudiana), iar o cutie de 330 ml va conţine 89 de calorii.

O cutie obişnuită de Coca-Cola conţine 35 de grame de zahăr, adică 39% din cantitatea zilnică recomandată. Astfel, Coca-Cola Life va conţine 22,1 grame sau 25% din cantitatea zilnică recomandată. Cele două băuturi – Coke Zero şi Diet Coke, nu conţin calorii.

Extractul din frunză de ştevie este obţinut din planta cu acelaşi nume, originară din America de Sud. În prezent, Coca-Cola foloseşte extractul din frunză de ştevie în Marea Britanie, ca îndulcitor al băuturilor Sprite şi Glaceau.

Coca-Cola-Life

Coca-Cola susţine că nouă băutură este parte a angajamentelor companiei de a oferi consumatorilor produse cu un conţinut cât mai redus de calorii, adăugând că “este cel mai nou exemplu din seria de iniţiative prin care compania vrea să promoveze o viaţă mai fericită şi mai sănătoasă”.

Suntem mândri să adăugăm Coca-Cola Life în categoria produselor noastre din Marea Britanie. Coca-Cola Life este o inovaţie a noastră prin care oferim consumatorilor o nouă variantă cu mai puţine calorii.

James Quincey
preşedintele Coca-Cola în Europa

Coca-Cola Life va fi disponibilă în cutii de 330ml şi sticle de 500ml şi 1,75L.

 D.M.