19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:04
No menu items!

Coaliția de guvernare NU susține acordarea a 12 călătorii gratuite cu trenul pentru studenți

spot_img

Coaliția de guvernare PNL – USR-PLUS – UDMR a decis, luni, să nu susțină amendamentul care ar oferi studenților 12 călătorii gratuite cu trenul, la Ordonanța austerității a Guvernului Cîțu, conform unor surse politice. Premierul Florin Cîțu nu a fost prezent la ședința coaliției, la Palatul Victoria fiind organizată o ședință de Guvern on-line, la ora 13.

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au stabilit, luni, să nu susțină amendamentul depus de liderul PNL Florin Roman, conform căruia ordonanța de urgență a Guvernului care prevede doar 50% gratuitate la transportul cu trenul pentru studenți, urma să fie modificată cu prevederea a 12 călătorii gratuite anual, dus-întors. Atunci când a anunțat amendamentul, liderul deputaților PNL susținea că este de acord cu această măsură și președintele PNL, Ludovic Orban. 

Numai că Orban s-a sucit, iar astăzi când a fost întrebat de amendament, a spus că îl susține doar dacă în coaliție se aprobă această modificare a ordonanței lui Cîțu, mai ales că amendamentul depus nici nu a fost semnat până la urmă de el, ci doar de Florin Roman.

Premierul  Florin Cîțu a anunțat, săptămâna trecută, că studenții vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul, dând exemple din alte țări europene, care nu acordă gratuitate.