28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 21:10
No menu items!

Coadă de 8 ore la intrările în Turcia, de 3 ore la frontiera cu Grecia. Ce recomandă MAE

spot_img

Timpul estimat pentru a trece frontiera între Bulgaria și Turcia este între 6 și 8 ore, avertizează Ministerul Afacerilor Externe. Iar la granița cu Grecia se stă cel puțin 3 ore, mai susțin reprezentanții țării noastre în cele trei state.

Afluxul mare de turiști a dat peste cap granițele Bulgariei cu Turcia, dar și cu Grecia. Practic, în tpoate vămile se stă cu orele la coadă.

„În contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Republica Bulgaria, Republica Elenă şi Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe precizează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din cele trei state au făcut demersuri pe lângă autorităţile centrale şi locale, solicitând sprijin pentru adoptarea măsurilor necesare în vederea fluidizării traficului auto în punctele de frontieră”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.  

Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi Consulatului General al României la Istanbul, timpul de aşteptare pentru trecerea frontierei din Republica Bulgaria în Republica Turcia este de aproximativ 6-8 ore, din cauza fluxului ridicat de turişti din această perioadă, dar şi din cauza procedurilor de verificare a documentelor în punctele de trecere a frontierei. 

„De asemenea, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia şi ai Consulatului General al României la Salonic, timpul de aşteptare în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria şi Republica Elenă este de aproximativ 2-3 ore”, a mai transmis MAE. 

Având în vedere debutul sezonului turistic, MAE subliniază importanţa informării temeinice, anterior deplasării în străinătate, şi a verificării cu atenţie a informaţiilor postate pe pagina de internet a MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate. 

M. Nedelcu